Ciasto snikers bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Ciasto snikers mojej Mamy od zawsze należało do moich ulubionych. Tym razem mam dla Was wersję bez pieczenia, która jest bardzo prosta i szybka do przygotowania, a do tego równie pyszna, choć zupełnie inna niż ta pieczona

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 700 ml mleka
    2 opakowania budyniu waniliowego
    60 g cukru trzcinowego
    200 g masła (temp. pokojowa)
    1 puszka masy krówkowej lub kajmakowej (460g)
    100 g masła orzechowego (100%)
    ok. 400 g herbatników
    50 g orzechów włoskich
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Snickers Herbaty

Ciasto snikers bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń (proszek) dokładnie rozmieszać z cukrem i 300 ml zimnego mleka. Resztę mleka zagotować, dodać przygotowaną mieszankę i ciągle mieszając zagotować. Gotowy budyń przykryć folią spożywczą, tak aby dotykała jego powierzchni, odstawić do wystudzenia.

    Masło utrzeć na puch i partiami dodawać zimny budyń. Podzielić go na dwie części. Do jednej z nich dodać połowę masy kajmakowej, a do drugiej masło orzechowe. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i na dnie ułożyć pierwszą warstwę herbatników. Rozsmarować krem budyniowy z masłem orzechowym, położyć drugą warstwę herbatników. Rozsmarować krem budyniowy z masą kajmakową, wyłożyć kolejną warstwę herbatników,położyć krem budyniowy z masłem orzechowym Posmarować ją pozostałą masą kajmakową i posypać orzechami.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Masa kajmakowa Masło orzechowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować