Ciasto śnieżny puch

4.5 (173 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Lekkie i puszyste niczym chmurka ciasto z chrupiącą kokosową posypką

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 100 g herbatników
    1 kg sera w wiaderku
    0,5 l śmietany kremówki 30%
    4 galaretki cytrynowe
    4 czubate łyżki cukru pudru
    2 opakowania cukru wanilinowego
    Posypka:
    2 łyżeczki masła,
    2 łyżki cukru,
    100 g wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto śnieżny puch - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuścić w litrze wrzątku i zostawić do ostudzenia. Blaszki o wymiarach 39x24 cm wyłożyć folią spożywczą, a następnie wyłożyć na dno herbatniki. Śmietanę kremówkę ubić na sztywną pianę, następnie zmniejszyć obroty miksera, dodać cukier puder oraz dodawać stopniowo po łyżce zmielonego twarogu. Miksować do czasu połączenia się składników. Do masy serowej wlać przestudzoną płynną galaretkę, wymieszać wszystko łyżką. Masę serową wylać na herbatniki i wstawić do lodówki. Na patelni roztopić masło, dodać cukier oraz wiórki kokosowe . Smażyć czas czas mieszając do czasu aż wiórki delikatnie się zarumienią. Odstawić do ostudzenia.Wierzch ciasta posypać ostudzonymi wiórkami kokosowymi i wstawić ciasto do lodówki najlepiej na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa serowa Posypka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować