Ciasto śmietankowe z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT JASNY: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka, przesianą mąkę z sodą, ocet i olej. Gotowe ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wym. 32x20 cm i piec w temp. 180 st. C przez 30 minut.
MASA: Galaretki przygotować wg przepisu, czerwoną i zieloną galaretkę odstawić do stężenia natomiast żółtą galaretkę po ostudzeniu dolać do ubitej wcześniej śmietany i wymieszać z cukrem pudrem i żelatyną, a stężone galaretki (czerwoną i żółtą) pokroić w kostkę i dodać do masy śmietanowej i całość odłożyć do lekkiego stężenia. Większą połowę masy wlać na ciasto i rozsmarować a resztą masy posmarować boki i wierzch ciasta. Wierzch posypać startą czekoladą.
Komentarze