Ciasto „słodki pojedynek” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotuj biszkopt kakaowy: jaja ubij na puszysta masę. Dodaj cukier i dalej ubijaj, aż do rozpuszczenia. Na końcu przesiej mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia i dodaj do masy. wymieszaj dokładnie za pomocą łyżki. Przelej ciasto do formy 24 na 38 cm i piecz około 20 minut w temperaturze 170 stopni.
2.Przygotuj biszkopt makowo-orzechowy. jaja ubij na puszysta masę. Dodaj cukier i dalej ubijaj, aż do rozpuszczenia. Na końcu przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i dodaj do masy. Dodaj też mak i orzechy. wymieszaj dokładnie za pomocą łyżki. Przelej ciasto do formy 24 na 38 cm i piecz około 20 minut w temperaturze 170 stopni.
3.Przygotuj krem. Miękkie masło utrzyj dodając małe porcje masy karmelowej i likier.
4.Biszkopty nasącz kawą i przełóż masą. Na wierzch wyłóż krakersy, cienką warstwę masy i starą gorzką, czekoladę.
Komentarze