Przepis mam od byłej nauczycielki w Szkole Podstawowej. Obecnie chodzę do ostatniej klasy Zawodowej na Sprzedawce.
Ciasto na bazie masy z kisielu cytrynowego,galaretki agrestowej i margaryny. Dodatkiem są owoce kiwi i galaretka agrestowa.
Ciasto jest na biszkopcie. Ciasto sprawdzone! Pycha! Pychotka. Koniecznie musicie spróbować ten przepis.
Ciasto ze specjalną masą,dzięki temu masa tężeje z owocami kiwi,bo kiwi ma takie właściwości,że nie tężeją. A kiwi nie trzeba chłodzić w lodówce bo jest specjalna masa. Ale plasterki kiwi układane na wierzch muszą być schłodzone wcześniej na noc w lodówce i dopiero wtedy układane (schłodzone owoce kiwi powodują,że galaretka tężeje bo owoce kiwi mają takie właściwości,że nie tężeją. Ciasto jest magiczne. Smakuje wyśmienicie. Palce Lizać! Koniecznie musicie wypróbować ten przepis. Ilość porcji,czas przygotowania,poziom trudności są podane w zaokrągleniu liczb. Ale czas przygotowania jest prawie prawidłowy.
4.5 (153 ocen)
Komentarze