Ciasto serowo-jagodowe

  • wyświetlono: 1085 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 0

Ciasto serowo-jagodowe

joka131
  • Średni

Składniki

- Ciasto kruche:mąki pszennej: 1.5 szklanki
- masła: 20 dekagramów
- cukru: 8 łyżek
- proszku do pieczenia: 1 łyżeczka
- Masa serowa:sera: 1 kilogram
- cukru: 1 szklanka
- jagód: 20 dekagramów
- jajka: 3 sztuki
- cukru waniliowego: 1 opakowanie
- mąki krupczatki: 2 łyżki
- masła: 2 łyżki

Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto serowo-jagodowe

  • Ciasto serowo-jagodowe1. Ciasto kruche- z podanych składników szybko zagnieść ciasto i odstawić na 30 min.
  • 2. Masa serowa- ser połączyć z masłem. Żółtka i cukry ubić na sztywną masę, połączyć z serem i ubitymi białkami. Wsypać mąkę, wymieszać. Na końcu dodać oczyszczone jagody, delikatnie wymieszać.
  • 3. Tortownicę wyłożyć pergaminem.Ciasto wyłożyć do blaszki. Na wierzch wyłożyć masę serową. Piec w 190* C przez 50 min.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

konkurs_owocowy

Komentarze

Podobne przepisy

Ciasto jagodowo-kokosowe

Dodane przez: zielony liść

Ciasto jagodowo-kokosowe

Biszkopt z masą śmietankowo-jagodową...

jagodowa chmurka

Dodane przez: juchab

Ciasto Jagodowa chmurka

Bardzo delikatne, a zarazem orzeźwiające...

image-1jor2b7

Dodane przez: Marica738

Ciasto jagodowy obłoczek

Był malinowy obłoczek i dlaczego...

image-13h0wrp

Dodane przez: JulkaTomeczek

Ciasto Jagodowa fantazja

Wspaniale wygląda a jeszcze lepiej...

image-10mwhj2

Dodane przez: Ewelina Marcin

Ciasto jagodowy tunel

Lekkie sezonowe ciasto na bazie...

Jagodowo - kokosowa delicja

Dodane przez: juchab

Ciasto Jagodowo - kokosowa delicja

Puszysty i mięciutki biszkopt niczym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE