ciasto na każdą okazje a szczególnie na święta, sernik z sera wiejskiego i brownie czekoladowe - połaczenie idealne! polecam
25 min
Dla 10 osób
Łatwy
Składniki:
500 g mielonego twarogu wiejskiego
150 g cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
kilka kropel aromatu waniliowego
3 średnie jajka
1 opakowanie budyniu waniliowego
Brownie:
około 250g margaryny lub masła
2 czekolady deserowe
150 g cukru
150 g maki pszennej
2 jajka
oraz cukier puder do oprószenia sernika brownie po upieczeniu
Ciasto serowo czekoladowe z waniliowym posmakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Twaróg wiejski dwukrotnie mielimy, dodajemy cukry, budyń w proszku, aromat, jajka i wszystko krótko miksujemy by składniki się połączyły. W osobnej misce jajka ubijamy z cukrem na puch. Dodajemy rozpuszczona w kąpieli wodnej czekoladę deserową wraz z margaryną i całość delikatnie se sobą mieszamy.
Blaszkę , wykładamy papierem do pieczenia , wlewamy naprzemian masę serową i i masę czekoladową. Ciasto serowo czekoladowe pieczemy około 45 min w temperaturze 180 st. C. Wystudzone oprószymy lekko cukrem pudrem, smacznego.
Komentarze