Ciasto serowe z kruszonką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Lekkie ciasto na spodzie ze sera, nadziane serem.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto :
    20 dag białego sera trzykrotnie mielonego
    1 jajo
    6 łyżek mleka
    8 łyżek oleju
    3 łyżki cukru
    1/2 cukru waniliowego
    szczypta soli
    40 dag mąki
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    Masa serowa :
    2 torebki budyniu waniliowego
    0,5 l mleka
    1/4 l śmietany
    5 łyżek cukru
    szczypta soli
    5 dag masła
    1/2 kg sera trzykrotnie mielonego
    Kruszonka :
    30 dag mąki
    20 dag margaryny
    20 dag cukru
    Dodatkowo:
    blacha wyłożona papierem do pieczenia
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto serowe z kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto serowe z kruszonką 1. Przygotuj wszystkie składniki. Składniki na ciasto połącz i zagnieć. Ciasto ułóż na blasze. Budyń dokładnie rozpuść w niewielkie ilości zimnego mleka. Resztę mleka zagotuj ze śmietaną, cukrem i solą. Dodaj dobrze wymieszany budyń. Zagotuj. Wystudź . Masło i twaróg wymieszaj, stopniowo dodaj budyń.
  • Ciasto serowe z kruszonką 2. Ze składników na kruszonkę, połącz składniki. Zarób kruszonkę. Na ciasto wyłóż masę serową i posyp kruszonką.
  • Ciasto serowe z kruszonką 3. Ciasto piecz ok. 60 min w piekarniku nagrzanym do 180st. Celsjusza.
  • Serowe ciasto z kruszonką 4. Upieczone ciasto osyp cukrem pudrem.

Porady

Z tej porcji składników wychodzi duża blacha ciasta.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować