Ciasto "sernik z nutką orzechową" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto kruche
Wykonanie:
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto.
Ciasto orzechowe
Wykonanie:
Białka ubić z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, tartą bułkę i orzechy. Delikatnie wymieszać.
Ser
Wykonanie:
Całe jaja,żółtka, cukier kryształ i cukier waniliowy utrzeć, dodając stopniowo ser, budynie, olej i mleko. Na blaszkę wyłożoną papierem rozłożyć kruche ciasto, następnie kupkami nałożyć ciasto orzechowe, wszystko zalać serem. Upiec - 1 godzinę w 180 stopniach.
Masa
Wykonanie:
Rodzynki sparzyć, czekoladę pokroić na drobne kawałki. Z mleka, cukru, cukru waniliowego, żółtek, budyniu ugotować budyń. Masło utrzeć, dodać przestudzony budyń, rodzynki i kawałki czekolady, wymieszać. Masę wyłożyć na upieczony (i zimy) sernik. Wierzch posypać kakao.
Komentarze