Szybki i bardzo smaczny jabłecznik przekładany kruchymi plackami, wprosy rozpływa się w ustach. Idealne ciasto na każdą okazję. Przepis dostałam od znajomej.
50 min
Składniki:
Ciasto:
35 dag mąki tortowej
1 kostka margaryny palma
12 dag cukru kryształu
2 łyżki śmietany 18%
2 całe jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa Jabłkowa:
2 kg jabłke
4 łyżki cukru (według smaku)
Ciasto sękaczek jabłkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zarobić ciasto. Podzielić na 3 placki i upiec w temperaturze 180 stopni do zarumienienia. Ostudzić. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Smażyć pod przykryciem ok. 30 minut.
Przełożenie:
placek
masa jabłkowa
placek
masa jabłkowa
placek
wierzch obsypać delikatnie cukrem pudrem
Komentarze