Ciasto ryżowe z brzoskwiniami

4.49 (171 ocen)

Trochę inne ciasto ciasto, bo na bazie mąki ryżowej. Smaczne nie tylko dla bezglutenowców.

Składniki:

  • na formę 15 x 24 cm
    - 280 g mąki ryżowej
    - łyżka mąki ziemniaczanej
    - łyżka mąki jaglanej
    - 2 jajka
    - 160 g kefiru
    - ¼ szklanki oleju
    - łyżeczka proszku do pieczenia
    - pół łyżeczki sody
    - 3 łyżki fruktozy lub cukru
    - puszka brzoskwiń
Wystaw ocenę:

4.49 (171 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto z owocami Desery

Ciasto ryżowe z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wkładamy składniki suche: mąki, proszek, sodę, fruktozę i mieszamy.
  • 2. Do składników suchych dodajemy jajka, olej i kefir i miksujemy aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • 3. Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do niego pokrojone kawałki wcześniej odcedzonych brzoskwiń.
  • 4. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy przez około 35 – 40 minut.

Porady

Wierzch ciasta można posypać cukrem pudrem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Kefir Mąka ryżowa Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować