Ciasto rurkowe-półfrancuskie

0 (0 ocen)

  • 60 min

Uczta dla smakoszy domowej kuchni

  • 60 min

Składniki:

  • ½ kg mąki
    Kostka margaryny
    ¼ litra śmietany
    Cukier waniliowy

    Mąkę posiekać z masłem, dodać śmietanę i zagnieść ciasto. Wyłożyć na talerz i pozostawić w lodówce na kilka godzin. Rozwałkować na grubość 3-4 mm i pokroić na paski. Nawijać na rurki posmarowane tłuszczem i piec na złoty kolor.

Ciasto rurkowe-półfrancuskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Masa jajeczna

    3 jajka
    6 łyżek cukru
    1 kostka margaryny
    1 kieliszek adwokat

    Margarynę utrzeć na biały kolor. Jajka z cukrem utrzeć na parze . Miksować do momentu zostawiania śladów przez mikser. Ostudzić masę ciągle miksując. Dodawać jajka do margaryny ciągle ucierają na koniec dodać kieliszek adwokata. Nadziewać wcześniej upieczone rurki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy