Mój brat go uwielbia... i co jakiś czas jestem dobrą starszą siostrą....
60 min
Składniki:
2 biszkopty z mojego przepisu (http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/biszkopt-niezawodny-7 )
Ja zrobiłam z podanego przepisu dwa blaty biszkoptu dzieląc je na dwie części i do jednego dodając 1 łyżkę kakao gorzkiego.
Ciasto rumowy pijak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Upiec biszkopty i przestudzić
Ugotować budyń według inf. na opakowaniu. Przestudzić.
Zrobić galaretkę według inf. na opakowaniu i odstawić do całkowitego stężnięcia.
Polewa: wszystkie składniki rozpuścić na lekkim ogniu nie dopuścić do zagotowania.
2.Masa:
Ucieramy margarynę dodając zimny budyń i 2 łyżki rumu.
układamy biszkopt jasny na to dajemy 1/3 masy budyniowej na to dajemy pokrojoną w kostkę galaretkę i dajemy 1/3 masy. Na to dajemy biszkopt ciemny delikatnie skrapiam go rumem i smaruje resztą masy budyniowej. Delicje lub biszkopty mocze w rumie i układam na masie budyniowej. PNa górę przestudzona polewa.
Komentarze