Ciasto rumowy pijak

4.5 (194 ocen)

  • 60 min

Mój brat go uwielbia... i co jakiś czas jestem dobrą starszą siostrą....

  • 60 min

Składniki:

  • 2 biszkopty z mojego przepisu (http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/biszkopt-niezawodny-7 )
    Ja zrobiłam z podanego przepisu dwa blaty biszkoptu dzieląc je na dwie części i do jednego dodając 1 łyżkę kakao gorzkiego.

    1 budyń waniliowy
    0,5 l mleka
    1 margaryna palma
    24 szt. ciastka delicje lub zwykłe okrągłe biszkopty
    1 galaretka czerwona
    3/4 szklanki rumu

    polewa:
    1/2 margaryny
    2 łyżki śmietany
    2 łyski cukru
    2 łyżki kakao gorzkiego
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto rumowy pijak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopty i przestudzić

    Ugotować budyń według inf. na opakowaniu. Przestudzić.

    Zrobić galaretkę według inf. na opakowaniu i odstawić do całkowitego stężnięcia.

    Polewa: wszystkie składniki rozpuścić na lekkim ogniu nie dopuścić do zagotowania.
  • 2. Masa:
    Ucieramy margarynę dodając zimny budyń i 2 łyżki rumu.

    układamy biszkopt jasny na to dajemy 1/3 masy budyniowej na to dajemy pokrojoną w kostkę galaretkę i dajemy 1/3 masy. Na to dajemy biszkopt ciemny delikatnie skrapiam go rumem i smaruje resztą masy budyniowej. Delicje lub biszkopty mocze w rumie i układam na masie budyniowej. PNa górę przestudzona polewa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować