Ciasto raffaello na krakarsach

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto bez pieczenia z masą budyniową z wiórkami kokosowymi - słodka masa na słonych krakersach.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 budynie śmietankowe,

    1250 ml mleka,

    400 g krakersów,

    250 g wiórków kokosowych,

    330 g masła w temp. pokojowej,

    3-4 kieliszki wódki (opcjonalnie),

    5 łyżek cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciasto raffaello na krakarsach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budynie rozpuszczamy w 250 ml mleka. Pozostałą część podgrzewamy, mieszamy raz z rozrobionym proszkiem. Gotujemy aż zgęstnieje mieszając.

    Odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
  • 2. Masło miksujemy przez 3-4 minuty na najwyższych obrotach, następnie stopniowo dodajemy budyń oraz pozostałe składniki: cukier, wódkę (opcjonalnie) oraz 150 g wiórek kokosowych (pozostała część będzie do posypania wierzchu.
  • 3. Masę dzielimy na 3 części (będą to kolejne warstwy ciasta).

    Dno dużej blachy wykładamy pierwszą z trzech warstw krakersów, wykładamy pierwszą część masy, następnie krakersy, masę, krakersy i ostatnią część masy.

    Całość posypujemy wiórkami kokosowymi (100g), odstawiamy do lodówki na min. 12 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krakersy Budyń śmietankowy Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować