Ciasto rafaello na krakersach

0 (0 ocen)

  • 10 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

To jedno z naszych ulubionych ciast bez pieczenia. Szybkie i efektowne, delikatne w smaku, „zjada” się bardzo szybko. Kilka lat temu robiliśmy pierwszy raz, oj pamiętamy! Latająca patelnia z wiórkami :P ale zabawnie było, smacznie wyszło, goście byli zadowoleni. Przede wszystkim to się liczy…dla nas gotowanie to zabawa smakiem. Śmiało można powiedzieć, że nasza kuchnia to Fusion cuisine.

  • 10 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 paczki solonych krakersów
    1 l mleka
    2 budynie waniliowe
    200 g cukru
    400 g wiórek kokosowych
    200 g margaryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto rafaello na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto rafaello na krakersach 1. Budynie i cukier gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Studzimy.
    Do miski wrzucamy posiekaną margarynę, miksując stopniowo dodajemy budyń i wiórki kokosowe (300g).
    W blaszce układamy warstwę krakersów, rozsmarowujemy masę, i tak na przemian. Ostatnią warstwą ma być masa budyniowa.
    Pozostałą część wiórek kokosowych prażymy na złoto, na suchej patelni. Posypujemy nimi ciasto.
    Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować