Ciasto rafaello na krakersach

  • wyświetlono: 543 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

To jedno z naszych ulubionych ciast bez pieczenia. Szybkie i efektowne, delikatne w smaku, „zjada” się bardzo szybko. Kilka lat temu robiliśmy pierwszy raz, oj pamiętamy! Latająca patelnia z wiórkami :P ale zabawnie było, smacznie wyszło, goście byli zadowoleni. Przede wszystkim to się liczy…dla nas gotowanie to zabawa smakiem. Śmiało można powiedzieć, że nasza kuchnia to Fusion cuisine.

DSC_1166
  • 10 porcje
  • 600min
  • Łatwy

Składniki

2 paczki solonych krakersów
1 l mleka
2 budynie waniliowe
200 g cukru
400 g wiórek kokosowych
200 g margaryny

Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto rafaello na krakersach

  • Ciasto rafaello na krakersach1. Budynie i cukier gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Studzimy.
    Do miski wrzucamy posiekaną margarynę, miksując stopniowo dodajemy budyń i wiórki kokosowe (300g).
    W blaszce układamy warstwę krakersów, rozsmarowujemy masę, i tak na przemian. Ostatnią warstwą ma być masa budyniowa.
    Pozostałą część wiórek kokosowych prażymy na złoto, na suchej patelni. Posypujemy nimi ciasto.
    Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

image-16a4uuq

Dodane przez: EsmeraldaZeSmakiem

Ciasto "Rafaello" bez pieczenia na herbatnikach

"Rafaello" bez pieczenia, to szybki...

image-142aa9h

Dodane przez: Teodorka

Ciasto rafaello

Ciasto które wprost rozpływa się...

ciasto

Dodane przez: Babcia Tereska

CIASTO RAFAELLO

Inspiracją do upieczenia ciasta,...

Ciasto Rafaello

Dodane przez: Ola1984

Ciasto Rafaello

Jedno z moich ulubionych ciast....

Ciasto rafaello z brzoskwiniami na herbatnikach

Dodane przez: akrobatka22

Ciasto rafaello z brzoskwiniami na herbatnikach

Wysokie, powiedziałabym nawet,...

RAFAELLO NA KRAKERSACH Z GALARETKĄ

Dodane przez: Aga72

RAFAELLO NA KRAKERSACH Z GALARETKĄ

gdy brak zajęcia wymyślam nowe...