- 2 śmietany 250 ml 30%
- 2 śmietany w proszku (śnieżka)
- 2 białe czekolady
- paczka wiórek kokosowych ok 100 g
- paczka wiórek migdałowych ok.100g
- duża paczka herbatników
Sposób przygotowania przepisu:
Ciasto Rafaello
1.
Do garczka dodajemy trochę śmietany około 2 łyżek, dodajemy do niej czekolady i rozpuszczamy. Studzimy.
Do pozostałej śmietany 30% wsypujemy śmietanki śnieżki i ubijamy.
Do ubitych śmietanek wlewamy chłodną rozpuszczoną białą czekoladę , wiórki kokosowe, migdałowe jak ktoś lubi można dodać jeszcze bakalie. Na brytfannie układamy herbatniki , potem rozsmarowujemy biała masę, znowu układamy herbatniki na nie znowu warstwę masy . Wierzch sypiemy resztką wiórków kokosowych. Wkładamy do lodówki na około 2 godziny.
Porady
Zamiast herbatników mogą być krakersy lub biszkopty można także do masy dodać ulubione bakalie
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze