Ciasto Rafaello

4.5 (156 ocen)

  • 25 min

Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto smakuje jak Rafaello ze sklepu

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki

    - 2 śmietany 250 ml 30%
    - 2 śmietany w proszku (śnieżka)
    - 2 białe czekolady
    - paczka wiórek kokosowych ok 100 g
    - paczka wiórek migdałowych ok.100g
    - duża paczka herbatników

Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Rafaello Placki

Ciasto rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garczka dodajemy trochę śmietany około 2 łyżek, dodajemy do niej czekolady i rozpuszczamy. Studzimy.
    Do pozostałej śmietany 30% wsypujemy śmietanki śnieżki i ubijamy.

    Do ubitych śmietanek wlewamy chłodną rozpuszczoną białą czekoladę , wiórki kokosowe, migdałowe jak ktoś lubi można dodać jeszcze bakalie. Na brytfannie układamy herbatniki , potem rozsmarowujemy biała masę, znowu układamy herbatniki na nie znowu warstwę masy . Wierzch sypiemy resztką wiórków kokosowych. Wkładamy do lodówki na około 2 godziny.

Porady

Zamiast herbatników mogą być krakersy lub biszkopty można także do masy dodać ulubione bakalie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować