Ciasto Rafaello

4.5 (175 ocen)

  • 30 min

Lubie piec ciasta dla całej rodziny i znajomych którzy kosztowali,zachwycali się, bardzo im smakowało, dlatego zwykle piekę ciasta na weekend..

  • 30 min

Składniki:

  • BISZKOPT:
    - 8 jaj
    - 1 szklanka cukru
    - 1 szklanka mąki
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia

    MASA:
    - 0,5l śmietany kremówki
    - 2 białe czekolady
    - 2 bite śmietanki "ŚNIEŻKA"
    - 1 paczki wiórek kokosowych po 200g
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE:
    Białka ubić na sztywno dodać cukier, żółtka, wymiksować, dodać mąkę z wymieszaną proszkiem, dokładnie wymiksować i upiec 30minut w temp. 180C. Po ostudzeniu przekroić na pół.

    Do garnka wlać śmietanę i pokruszoną czekoladę i zagotować. Ostudzić. Do zimnego wsypać 2 śnieżki i wymiksować. Wsypać wiórki i dokładnie wymieszać. Na biszkopt przełożyć większą część masy a resztę posmarować na wierzch i udekorować startą mleczną czekoladą i może być trochę posypać wiórkami kokosowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować