REKLAMA

ciasto rafaello

wyświetlono: 7470 | dodany do książki kucharskiej: 5 | polecenia: 1

Bardzo lubię jeść ciasto rafaello

opublikowany: 03.06.2012
Udostępnij Pinterest
  • 60 min

Składniki:

  • biszkopt z 5 jaj
    1 biała czekolada - rozpuścić
    20 dag kokosu
    1/2 l śmietany 30% słodkiej
    dodać 3 śnieżki
    ubić bez cukru
Ocena:

(średnia 5 z 195 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuścić w troszce mleka .
    Ubić śmietanę na sztywno, wsypać śnieżki,
    dalej ubijać dodać rozpuszczoną czekoladę
    na końcu kokos do masy można dodać migdały krojone , a na wierzch
    zetrzeć białą czekoladę.

Porady

Najlepiej upiec biszkopt ponieważ dobrze trzyma się w tedy masa ciasta rafaelo

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

ciasto rafaello Dodane przez: BonAppetitMalgorzata


Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Teodorka Teodorka

Ciasto rafaello

Ciasto które wprost rozpływa się w ustach.

kategoria: Ciasta Desery opublikowany: 05.09.2014 | wyświetlono: 26651 Książki kucharskie: 61 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE