ciasto rafaello

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób

idealne ciasto na każdą okazje zachwyca smakiem i delikatnością

  • 40 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 6 jajek
    2ły żki mąki
    2 łyżki kartoflanki
    1/2 szkl cukru
    proszek do pieczenia
    1 l kremówki
    zelatyna
    2 białe czekolady
    śniezka w proszku
    migdały w płatkach
    wiórki kokosowe

Ciasto rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. biszkopt
    białka ubijamy na sztywno z cukrem dodajemy zółtka ubijamy dodajemy mąkę i proszek do pieczenia . Wylewamy ciasto na blache wyłozoną papierem do pieczenia . Pieczemy w 180 stopniach okolo 15 a 20 min
  • 2. śmietanę ubijamy . czekolade roztapiamy w kąpieli wodnej
    dodajemy do ubitej śmietany dodajemy śnieżkę w proszku migdały ( zostawiamy około 1/3 pudełka na dekoracje.) Żelatyne rozpuszczamy w około 1/2 szkl gorącej wody (około 3 a 4 łyżki płaskie) żelatynę dodajemy gdy zaczyna tężeć do masy wylewamy na 1 część biszkoptu nakrywamy 2 czescią biszkoptu wylewamy 2 część masy posypujemy wiórkami i migdałami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy