Ciasto rabarbarowe

  • wyświetlono: 308 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Ciasto z odrobina kwasności ale bardzo pyszne .

kinia0128
  • 60min

Składniki

250 g margaryny
1 szklanka cukru
3 łyżki wody
2 jaja
2 szklanki mąki pszennej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
rabarbar

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto rabarbarowe

  • 1. Margarynę z cukrem i wodą rozpuścić w rondelku (nie gotować).
    Po przestudzeniu dodać jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie zmiksować.
    Ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą lub mąką średniej wielkości prostokątną blachę.


  • 2. Na wierzchu delikatnie poukładać obrane i pokrojone w cząstki owoce.
    Układamy je w niewielkich odstępach od siebie, tak aby ciasto miało szansę wyrosnąć.
  • 3. Pieczemy je na złoty kolor w temperaturze ok. 180-200 stopni.
    Gotowe obficie posypujemy cukrem pudrem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchnia
 

Komentarze

Podobne przepisy

Ciasto rabarbarowo- truskawkowe

Dodane przez: Sweetcakes

Ciasto rabarbarowo- truskawkowe

Ciasto jest przepyszne, rozpływa...

Ciasto rabarbarowe

Dodane przez: RedakcjaPP

Ciasto rabarbarowe

Latem piekę ciasta z owocami. Nie...

rabarbarowo poziomkowa pianka

Dodane przez: mariosylwia

Ciasto rabarbarowo-poziomkowa pianka

Lekkie i orzeźwiające ciasto, które...

Ciasto serowo-rabarbarowe

Dodane przez: monikaT83

Ciasto serowo-rabarbarowe

Zapraszam na pyszne ciacho:) w...

ciasto bananowo-rabarbarowe

Dodane przez: martula85

Ciasto bananowo-rabarbarowe

Kwaskowaty rabarbar i słodki banan...

Zakręcone Ciasto Rabarbarowe.

Dodane przez: Słodko Słodka

Zakręcone ciasto rabarbarowe

Sezon Rabarbarowy Uważam za Otwarty:-)Lubicie...