Ciasto rabarbarowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ciasto z odrobina kwasności ale bardzo pyszne .

  • 60 min

Składniki:

  • 250 g margaryny
    1 szklanka cukru
    3 łyżki wody
    2 jaja
    2 szklanki mąki pszennej
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    rabarbar

Ciasto rabarbarowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę z cukrem i wodą rozpuścić w rondelku (nie gotować).
    Po przestudzeniu dodać jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie zmiksować.
    Ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą lub mąką średniej wielkości prostokątną blachę.


  • 2. Na wierzchu delikatnie poukładać obrane i pokrojone w cząstki owoce.
    Układamy je w niewielkich odstępach od siebie, tak aby ciasto miało szansę wyrosnąć.
  • 3. Pieczemy je na złoty kolor w temperaturze ok. 180-200 stopni.
    Gotowe obficie posypujemy cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy