Ciasto "Puszek" z dodatkiem śmietany, serków Bieluch i serków waniliowych

4.49 (164 ocen)

  • 60 min

Pyszne delikatne ciasto

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt: 8 jajek, 1szkl. mąki pszennej, 1szkl. mąki krupczatki, 1szkl. cukru, 12 łyżek oleju, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Nadzienie: 2 serki Bieluch, 2 serki waniliowe, 0,75l śmietany 36%, puszka brzoskwiń, 5 łyżek cukru, cukier waniliowy, 7 łyżeczek żelatyny
    Dodatkowo: czekolada mleczna
Wystaw ocenę:

4.49 (164 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto "puszek" z dodatkiem śmietany, serków bieluch i serków waniliowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: ubić białka na sztywno, potem stopniowo dodawać żółtka z cukrem, następnie olej i na koniec obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Blaszkę wysmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia. Piec 30 min. w 170 stopniach. Wystudzony przekroić na pół.
    Nadzienie: Kremówkę ubić z 5 łyżkami cukru i cukrem waniliowym. Do ubitej śmietany dodawać po jednym serku. Na koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Pierwszą część biszkoptu posmarować większą połową masy, przykryć drugą częścią biszkoptu i na górę wyłożyć resztę masy i startą czekoladę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować