Ciasto przekładane z gotowanym serem

4.5 (153 ocen)

  • 2 godz.

Wyśmienita uczta dla smakoszy ceniących smak prawdziwego sernika .

  • 2 godz.

Składniki:

  • CIASTO:
    50dkg mąki
    1 szklanka cukru
    20dkg margaryny
    1 żółtko i dwa jajka
    cukier waniliowy
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki śmietany

    MASA SEROWA:
    1kg białego sera
    1,5 szklanka cukru
    2 jajka
    0,5 szklanki mleka
    budyń śmietankowy
    20dkg margaryny
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto przekładane z gotowanym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto :
    Składniki połączyć, zagnieść ciasto, podzielić na trzy części i upiec placki z każdej z trzech części.
  • 2. Masa serowa :
    Margarynę włożyć do garnka i rozpuścić, dodać ser, roztrzepane jajka, cukier. Wymieszać wszystkie składniki i zagotować na małym ogniu. Budyń rozpuścić w mleku i wlać do gotującej się masy serowej. Dokładnie wymieszać i zagotować. Zdjąć z ognia, ostudzić
  • 3. delikatnie przekładać masę z plackami upieczonymi wcześniej. Wierzch polać czekoladową polewą i posypać orzechami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować