Ciasto przekładane masa budyniową ,serową z wkładką truskawkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Biszkopt ciemny:
Biszkopt ciemny: białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia na końcu kakao i lekko wymieszać.
Wylać do natłuszczonej blaszki i i piec w temp.180 stopni ok. 35 min.
2. Podobnie upiec biszkopt jasny.
3. Masa serowa:
Masło utrzeć z cukrem i jajkami. Stopniowo dodawać zmielony twaróg i budyń w proszku.Masę przelać do natłuszczonej blachy i piec około 30 minut. Ostudzić.
4. Masa budyniowa:
Z mleka,cukrów oraz budyniu w proszku ugotować budyń. Nastepnie utrzeć masło i połączyć z przestudzonym budyniem.
5. Wkladka truskawkowa:
Do garnka wlać troche wody, dodać zamrożone truskawki i cukier. Zagotować a następnie podusić. Ponownie zagotować, dodać galaretki i wymieszać. Budyń rozcieńczyć w wodzie, dodać do masy . Chwilę gotować. Odstawić, do momentu az zacznie gestniec.
-----------------------------------
.Przełożenie ciasta: Biszkopt ciemny- troche masy budyniowej- wkładka serowa- masa budyniowa - tężejąca masa truskawkowa - biszkopt jasny- dekoracja.
Ciasto schłodzić , smacznego:)
Komentarze