Ciasto przekładane masa budyniową ,serową z wkładką truskawkową

4.49 (191 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

troszke pracochłonne ale bardzo smaczne - na wszelkie okazje:)

  • 1 godz. 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1. Biszkopt kakaowy:
    5 jaj
    3\4 szklanki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3/4 szklanki mąki pszennej
    3 łyżeczki kakao
    2. Biszkopt jasny:
    5 jaj
    3\4szklanki cukru
    1 szklanka mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3. Masa serowa:
    50 dkg zmielonego twarogu
    3 łyzki cukru pudru
    1 budyń śmietankowy
    4 jajka
    15 dag margaryny
    4. Masa budyniowa:
    1/2 litra mleka
    2 budynie waniliowe
    1 cukier waniliowy
    4 łyżki cukru kryształu
    1 kostka masła
    5..Wkładka truskawkowa:
    1kg truskawek - u mnie mrożone
    2 łyżki cukru
    2 galaretki truskawkowe
    1 budyn
    woda
    oraz do dekoracji ,
    płynna polewa czekoladowa i koloroowe cukierki
Wystaw ocenę:

4.49 (191 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Ciasto przekładane masa budyniową ,serową z wkładką truskawkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Biszkopt ciemny:
    Biszkopt ciemny: białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia na końcu kakao i lekko wymieszać.
    Wylać do natłuszczonej blaszki i i piec w temp.180 stopni ok. 35 min.
    2. Podobnie upiec biszkopt jasny.
    3. Masa serowa:
    Masło utrzeć z cukrem i jajkami. Stopniowo dodawać zmielony twaróg i budyń w proszku.Masę przelać do natłuszczonej blachy i piec około 30 minut. Ostudzić.
    4. Masa budyniowa:
    Z mleka,cukrów oraz budyniu w proszku ugotować budyń. Nastepnie utrzeć masło i połączyć z przestudzonym budyniem.
    5. Wkladka truskawkowa:
    Do garnka wlać troche wody, dodać zamrożone truskawki i cukier. Zagotować a następnie podusić. Ponownie zagotować, dodać galaretki i wymieszać. Budyń rozcieńczyć w wodzie, dodać do masy . Chwilę gotować. Odstawić, do momentu az zacznie gestniec.
    -----------------------------------
    .Przełożenie ciasta: Biszkopt ciemny- troche masy budyniowej- wkładka serowa- masa budyniowa - tężejąca masa truskawkowa - biszkopt jasny- dekoracja.
    Ciasto schłodzić , smacznego:)

Porady

duza blacha

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa Sery Ser biały Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować