Ciasto princessa

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne przekładane ciasto z dodatkiem jagód

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto: blaszka o wymiarach 20x26 cm
    4 jajka,
    1 budyń czekoladowy,
    ½ szkl. cukru,
    1 łyżka kakao,
    2 czubate łyżki mąki tortowej,
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

    Krem:
    300 ml kremówki,
    200 g mascarpone,
    3 łyżki cukru pudru,
    3 batony Princessa kokosowa
    3 łyżki jagód,
    kilka kostek gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto princessa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, następnie żółtka oraz pozostałe składniki, mieszamy delikatnie, wylewamy na blachę wyłożoną pergaminem. Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu przekrawamy na 2 placki. (Można dodatkowo nasączyć).

    Krem:
    Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, a następnie serek mascarpone. Dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy 2 pokruszone Princessy oraz jagody.

    Blaty ciasta przekładamy kremem, dekorujemy gorzką czekoladą i kawałkami Princessy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Mascarpone

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować