Ciasto princessa

  • wyświetlono: 254 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 0

Pyszne przekładane ciasto z dodatkiem jagód

Aninka88
  • 16 porcje
  • 120min
  • Łatwy

Składniki

Ciasto: blaszka o wymiarach 20x26 cm
4 jajka,
1 budyń czekoladowy,
½ szkl. cukru,
1 łyżka kakao,
2 czubate łyżki mąki tortowej,
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Krem:
300 ml kremówki,
200 g mascarpone,
3 łyżki cukru pudru,
3 batony Princessa kokosowa
3 łyżki jagód,
kilka kostek gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto princessa

  • 1. Ciasto:
    Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, następnie żółtka oraz pozostałe składniki, mieszamy delikatnie, wylewamy na blachę wyłożoną pergaminem. Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu przekrawamy na 2 placki. (Można dodatkowo nasączyć).

    Krem:
    Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, a następnie serek mascarpone. Dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy 2 pokruszone Princessy oraz jagody.

    Blaty ciasta przekładamy kremem, dekorujemy gorzką czekoladą i kawałkami Princessy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

CiastoJagodyimprezamascarponeimieninyprzekładane ciasto
 

Komentarze

Podobne przepisy

Princessa z karmelem

Dodane przez: elanowakowska

Princessa z karmelem

Karmel, kokosowe wafelki, delikatny...

Ciasto Shrek

Dodane przez: AnkaFiranka

Ciasto Shrek

Słyszeliście może o Shreku ? Ciasto...

Ciasto Snikers

Dodane przez: AnkaFiranka

Ciasto Snikers

Ciasto Snikers to nic innego jak...

ciasto

Dodane przez: Justyna844

Ciasto

Pyszne ciasto z budyniem w kruchym...

image-0nktxrn

Dodane przez: Teodorka

Ciasto Kubanka

Błyskawicznie znika z talerzy....

Dodane przez: akrobatka22

Ciasto

.