CIASTO POMARAŃCZOWO-KOKOSOWE

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

CIASTO UCIERANE Z DODATKIEM SOKU POMARAŃCZOWEGO I SKÓRKI Z POMARAŃCZY WILGOTNE W ŚRODKU I POSYPANE KOKOSEM ROZPŁYWA SIĘ W USTACH POLECAM

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • -200 GR MASŁA
    -170 GR CUKRU
    -3 DUŻE JAJKA
    -180 GR MĄKI PSZENNEJ
    -30 GR MĄKI ZIEMNIACZANEJ
    -1,5 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
    -OTARTA SKÓRKA Z JEDNEJ POMARAŃCZY
    -100 ML ŚWIEŻO WYCIŚNIĘTEGO SOKU Z POMARAŃCZY
    -LUKIER POMARAŃCZOWY ;
    -1 SZKL CUKRU PUDRU
    -2-3 ŁYŻKI SOKU Z POMARAŃCZY
    - KOKOS DO POSYPANIA
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Sok

Ciasto pomarańczowo-kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -WSZYSTKIE SKŁADNIKI POWINNY BYĆ W TEMPERATURZE POKOJOWEJ
    -OBYDWIE MĄKI PRZESIAĆ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA
    -W MISIE MIKSERA UMIEŚCIĆ MASŁO I CUKIER UTRZEĆ DO UZYSKANIA JASNEJ PUSZYSTEJ MASY DODAWAĆ JAJKA JEDNO PO DRUGIM UCIERAJĄC PO KAŻDYM DODANIU
  • CIASTO  POMARAŃCZOWO-KOKOSOWE 2. -DODAĆ SKÓRKĘ Z POMARAŃCZY I UTRZEĆ DODAĆ PRZESIANĄ MĄKĘ W TRZECH TURACH NA ZMIANĘ Z SOKIEM Z POMARAŃCZY I LEKKO WYMIESZAĆ TYLKO DO POŁĄCZENIA SKŁADNIKÓW
  • CIASTO POMARAŃCZOWO-KOKOSOWE 3. -FORMĘ O ŚREDNICY 21-22 CM WYŁOŻYĆ PAPIEREM DO PIECZENIA ,PRZEŁOŻYĆ DO NIEJ CIASTO WYRÓWNAĆ I PIEC 40 MIN 170 ST, BEZ TERMOOBIEGU LUB DO SUCHEGO PATYCZKA
  • 4. -PO OSTYGNIĘCIU CIASTA ZROBIĆ LUKIER ; CUKIER PLUS SOK
    -DOKŁADNIE WYMIESZAĆ JEŚLI BĘDZIE ZA RZADKIE DODAĆ CUKRU A JEŚLI ZA GĘSTE DODAĆ SOKU NASTĘPNIE POSYPAĆ KOKOSEM

Porady

JA ROBIE OSOBIŚCIE Z 1 I 1/2 PORCJI

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować