Ciasto pomarańczowe z gruszkami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.dojrzałe duże gruszki obrać ze skórki, pokroic na kawałeczki i posypać tartą bułką, wymieszać delikatnie
2.jajka"L", cukier, miękka palma mikserem utrzeć z 4 minuty
3.wsypać mąkę z proszkiem i zmiksować z 1 minutę pomarańczę dużą sparzyć i zetrzeć skórkę na tarce, mikserem wszystko zmiksować z 1 minutę na gęste ciasto
4.tortownica 24cm- wysmarować masłem, posypać tartą bułką, do blaszki rozsmarować ciasto, wsypać gruszki, dodac pokrojone na kawałeczki cząstki pomarańczy
5.KRUSZONKA: po 10 dag: cukru, miękkie masło, maka krupczatka mikserem zmiksować na drobną kruszonkę i wsypać na ciasto
6.piec w 200C około 45 minut, ciasto z blaszki wyjąć wystudzone
Komentarze