Ciasto pomarańczowe z białą czekoladą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto pomarańczowe z białą czekoladą. To ciasto jest tak pyszne, że błyskawicznie znika z talerzy!

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże pomarańcze
    3 jajka
    125 gramów masła
    80 gramów cukru
    300 gramów mąki pszennej
    1 łyżka proszku do pieczenia
    Polewa:
    50 ml soku pomarańczowego świeżo wyciśniętego
    100 gramów posiekanej białej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto pomarańczowe z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z pomarańczy ścieram skórkę i wyciskam sok.
    Masło ucieram z cukrem i skórką pomarańczową na jasny krem. Mąkę łączę z proszkiem do pieczenia, dodaję do masła, na końcu wlewam sok pomarańczowy, dokładnie ucieram.
    Ciasto przelewam do tortownicy, piekę je przez 50 minut w 190 stopniach-ja użyłam termoobiegu.
    W garnuszku podgrzewam sok, dodaję posiekaną czekoladę, roztapiam na jednolitą masę. Polewą smaruję wierzch, przestudzonego ciasta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować