Ciasto podwójnie kremowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na krem kisielowy wodę, miód i oba opakowania kisielu dokładnie wymieszać i zagotować. Kisiel wystudzić. Masło utrzeć na puch, porcjami dodać wystudzony kisiel, stale ucierając. Krem schłodzić.
2.Składniki przeznaczone na krem twarogowy utrzeć. Schłodzić.
3.Na ciasto jajka ubić ze szczyptą soli. Nadal ubijając, kolejno dodać: olej, cukier, proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną. Masę wylać na blachę (42 x 24) wyścieloną papierem do pieczenia. Piec 25 min (200 st. C). Wystudzić.
4.Na cieście rozsmarować dżem.
5.Na dżem wyłożyć schłodzony krem kisielowy.
6.Następnie wierzch pokryć kuleczkami zbożowymi. Kulki przekryć schłodzonym kremem twarogowym.
7.Całość oprószyć kakao.
Ciasto przechowywać w lodówce.
Komentarze