Ciasto pod malinową bezą

  • wyświetlono: 198 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

To ciasto zaczełąm robić na godzinę przed przyjściem gości. Jedli jeszcze ciepłe i bardzo smakowało.

juchab
  • 25 porcje
  • 15min

Składniki

Blaszka o wymiarach 25x35cm
Beza:
5 białek
¾ szklanki cukru pudru
1 budyń o smaku malinowym

Murzynek:
5 żółtek
10 dag margaryny
12 dag cukru pudru
18 dag mąki
5 łyżek śmietany 18%
2 łyżki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto pod malinową bezą

  • 1. Beza:
    Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier. Gdy piana będzie bardzo sztywna i lśniąca wsypać budyń, krótko zmiksować.
  • 2. Ciasto:
    Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę wbijając kolejno żółtka. Nie przerywając miksowania wkładać po łyżce śmietany i oleju. Na koniec partiami wsypywać przesianą mąkę z proszkiem. Dokładnie połączyć mikserem. Ciasto wyłożyć na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Posypać owocami, a na wierzchu rozsmarować bezę Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 30 – 40 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Malinyciasta z owocamiciasta ucierane
 

Komentarze

Podobne przepisy

ciasto z malinami i beza

Dodane przez: cook and look

Ciasto "Malinowy Chruśniak"

Genialne ciasto, które znika w...

image-0a34t5t

Dodane przez: OktawiaG

Ciasto truskawkowe z bezą

słodkie ciasto truskawkowe

Łatwe ciasto z bezą

Dodane przez: Geena

Łatwe ciasto z bezą

Bardzo proste ciasto na każdą okazje

malinka

Dodane przez: klementynka

Ciasto malinka z bezą

To ciasto absolutnie w naszym guście,...

ciasto

Dodane przez: goshia

Ciasto malinowa chmurka

Ciasto którym wszyscy będą zachwyceni

Malinowy Król

Dodane przez: joanna30

Ciasto Malinowy Król

Przyznam się nieskromnie, że ciasto...