Ciasto Piña Colada - na zimno

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne ciasto bez pieczenia. Bardzo łatwe w przygotowaniu.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 białe czekolady
    2 galaretki piñacolada
    1 i ¾ szklanki gorącej wody
    500 ml śmietany 30%
    oraz:
    1 galaretka piñacolada
    1 i ¼ szklanki gorącej wody
    garść wiórków kokosowych

Ciasto piña colada - na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 galaretki piñacolada rozpuścić w 1 i ¾ szklanki gorącej wody. Dodać 2 białe czekolady połamane w kostki i mieszać aż się rozpuszczą. Odstawić w chłodne miejsce do ostygnięcia. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać zimną galaretkę wymieszaną z czekoladą Zmiksować. Piankę wylać na tortownicę. Ciasto włożyć do lodówki.
  • 2. 1 galaretkę piñacolada rozpuścić w 1 i ¼ szklanki gorącej wody. Gdy ostygnie, wylać na ciasto. Gdy trochę stężeje, posypać wiórkami kokosowymi i pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia.

Porady

Tortownica 24 cm

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy