Ciasto piernikowe z pasternakiem

  • wyświetlono: 28 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Wilgotny i pachnący przyprawą korzenna

20190925_154312
  • 20 porcje
  • 90min
  • Łatwy

Składniki

Składniki
5 srednich korzeni pasternaku
5 jaj
1,5 szklanki mąki pszennej
Pół szklanki miodu (może być sztuczny)
Pół szklanki cukru pudru
Pół szklanki oleju
1 przyprawa do piernika
Szklanka bakalii
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto piernikowe z pasternakiem

  • 1. Pasternak obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jajkach miksujemy z cukrem, miodem i olejem. Dodajemy mąkę, przyprawę, proszek do pieczenia, miksujemy aż masa będzie gładka.
    Na koniec dodajemy pasternak i bakalie. Mieszamy łyżką do połączenia składników.
    Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok 50 minut.

Porady

Po wystudzeniu polewamy lukrem lub polewą czekoladową

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Piernik z pasternakiem

Komentarze

Podobne przepisy

piernikowe ciasto z orzeszkami solonymi

Dodane przez: ziutula

Piernikowe ciasto z orzeszkami solonymi

Piernikowe ciasto tym razem z dodatkiem...

ciasto piernikowe z mikrofali

Dodane przez: klementynka

ciasto piernikowe z mikrofali

Idealny deser na wypadek niespodziewanych...

Ciasto piernikowo-serowe z brzoskwiniami

Dodane przez: mariosylwia

Ciasto piernikowo-serowe z brzoskwiniami

:-) Gorąco polecam (-:

Piernikowe ciasto z bakaliami bez jajek.

Dodane przez: BABECZKA 35

Piernikowe ciasto z bakaliami bez jajek

Dla wielbicieli prostych ciast...

image-00j2mmi

Dodane przez: anita176

Makowe ciasto bożonarodzeniowe z kremem piernikowym

Pyszne ciasto pachnące świętami

Piernikowo-porzeczkowe

Dodane przez: dagita

Ciasto piernikowo-porzeczkowe

Mój mąż bardzo lubi piernik. Staram...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE