Ciasto piaskowe z colą

5 (168 ocen)

Ciasto jest bardzo delikatne i rozpływa się w ustach.

Składniki:

  • 5 jajek
    2,5 szklanki mąki
    1 szklanka coli
    1 szklanka cukru
    2 łyżki mielonych orzechów
    1/2 szklanki oleju
    2 łyżki kakao
    2 łyżeczko proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto piaskowe z colą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubić pianę z białek, dodać cukier i żółtka - wymieszać. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wlać olej i colę - dokładnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części - do jednej dodać kakao, a do drugiej orzechy. Wlewać na przemian do wysmarowanej tłuszczem blaszki.
    Piec do suchego patyczka w temperaturze 150 - 170 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować