Ciasto orzechowo-serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO SEROWE:
Margarynę ucieramy z cukrem,dodając żółtka,twaróg,mąkę i proszek do pieczenia, bakalie. Na koniec do masy dodajemy ubite białka.Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.
CIASTO ORZECHOWE:
Margarynę roztapiamy i studzimy.
Białka ubijamy,dodajemy do nich cukier,nastepnie żółtkai mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy z orzechami i margaryną. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach.
KREM:
Ubijamy kremówkę,dodając powoli serki i wystudzoną galaretkę.
Ciasto orzechowe przekrawamy w poprzek. Dolną część smarujemy 1/2 kremu,przykrywamy ciastem serowym, następnie wykładamy resztę kremu i przykrywami drugą częścia ciasta orzechowego.
Komentarze