Ciasto orzechowo-kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO KRUCHE:Zagnieść ciasto z podanych składników.podzielić na dwie części-schłodzić w lodówce.
2.PIANKA KOKOSOWA:Ubić pianę z białek i cukru,stopniowo dodawać wiórki i mąkę,Wymieszać.
3.CIASTO ORZECHOWE:Białka ubić z cukrem.Dodać żółtka,orzechy,proszek,bułkę i mąkę wymieszać.
4.Jedna część ciasta kruchego rozwałkować i wyłożyć na blaszce o średnicy 25 cm.Posmarować powidłami i posypać rodzynkami.Wyłożyć na rodzynki piankę kokosową.Wyłożyć na to ciasto orzechowe i resztę ciasta kruchego,(które rozwałkowujemy ,rwiemy kawałki z ciasta i rzucamy na ciasto orzechowe).Wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec ok 50 minut w temp.170*C.Po wyjęciu ciasto posmarować masą krówkową i dowolnie udekorować.SMACZNEGO!!!!
Komentarze