Ciasto o smaku wiśniowo-kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka utrzeć z cukrem do białości. Mąki i proszek do pieczenia przesiać przez sito i dodać do jajek. Delikatnie wymieszać by składniki się połączyły. Dno formy 35 x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto i wstawić do nagrzanego do 160 stopni (termoobieg) piekarnika i piec przez około 50 minut. Po upieczeniu ostudzić i przekroić na dwa placki.
2.Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wody i pozostawić do ostygnięcia. Śmietankę ubić na sztywno. dodać mocno tężejącą galaretkę i dżem, wszystko zmiksować. Masę podzielić na dwie części wyłożyć na biszkopt i przykryć drugim, następnie wyłożyć resztę masy.
Mleczko kokosowe zmiksować z kremem do tortów, dodać masło i wiórki kokosowe.Krem wyłożyć na wierzch i boki ciasta, posypać wiórkami kokosowymi. Wstawić do lodówki na noc.
Komentarze