Ciasto o smaku wiśniowo-kokosowym

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Biszkopt przekładany masą wiśniową i kremem na bazie mleczka kokosowego. Pycha!

  • 2 godz.

Składniki:

  • Biszkopt:

    - 6 jajek

    - 1,5 szklanki cukru

    - 1,5 szklanki mąki tortowej

    - 2 łyżki ( płaskie) mąki ziemniaczanej

    - 2 łyżeczki ( płaskie) proszku do pieczenia

    Krem wiśniowy:

    - 250 ml śmietanki tortowej 30%

    - 1 słoik wiśniowego dżemu niskosłodzonego

    - 1 galaretka wiśniowa

    Krem kokosowy:

    - puszka mleczka kokosowego

    - krem tortowy w 5 minut o smaku śmietankowym

    - 1/2 kostki miękkiego masła

    - 3-4 łyżki wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto o smaku wiśniowo-kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1scr9c4 1. Jajka utrzeć z cukrem do białości. Mąki i proszek do pieczenia przesiać przez sito i dodać do jajek. Delikatnie wymieszać by składniki się połączyły. Dno formy 35 x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto i wstawić do nagrzanego do 160 stopni (termoobieg) piekarnika i piec przez około 50 minut. Po upieczeniu ostudzić i przekroić na dwa placki.
  • image-0q7il7f 2. Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wody i pozostawić do ostygnięcia. Śmietankę ubić na sztywno. dodać mocno tężejącą galaretkę i dżem, wszystko zmiksować. Masę podzielić na dwie części wyłożyć na biszkopt i przykryć drugim, następnie wyłożyć resztę masy.
    Mleczko kokosowe zmiksować z kremem do tortów, dodać masło i wiórki kokosowe.Krem wyłożyć na wierzch i boki ciasta, posypać wiórkami kokosowymi. Wstawić do lodówki na noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować