Duże opakowanie biszkoptów
5 bananów
900 ml mleka
3 śnieżki
2 galaretki brzoskwiniowe
sok z jednej małej cytryny
2 żelatyny fix do deserów
Ocena:
(średnia 0 z 0 głosów)
Sposób przygotowania:
1.Na blaszce wyłożonej papierem układamy biszkopty. Banany z 500 ml mleka, sokiem z cytryny i jedną śnieżką ucieramy blenderem na jednolitą masę. Do masy bananowej dodajemy rozrobione żelatyny. Tężejącą masę bananową wylewamy na biszkopty. Na wierzchu układamy kolejną warstwę biszkoptów. Galaretki rozrabiamy w 300 ml wody. Studzimy. Dwie śnieżki ubijamy w 400 ml zimnego mleka. Pod koniec ubijania dodajemy tężejącą galaretkę. Masę wylewamy na wierzch ciasta. Ciasto dowolnie dekorujemy. Studzimy w lodówce około 3 h.
Komentarze