Ciasto na rurki

0 (0 ocen)

Jedne z najlepszych jakie jadłam.

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
    1 kostka margaryny
    1 żółtko
    1 szklanka kwaśnej śmietany
    krem do rurek:
    2 białka
    1/2 kg cukru
    1 łyżka octu
    1 cukier waniliowy
    1 kisiel ( dowolny smak)
    1/2 szklanka wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ciasto na rurki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0tavi61 1. Z mąki, margaryny, żółtka oraz śmietany wyrobiamy jednolite ciasto. Następnie rozwałkowujemy by było nie za cienkie ani za grube. Kroimy radełkiem na paski i nawijamy na foremki do rurek. Pieczemy w temp. 160 stopni na złoty kolor.
    Krem: Cukier, wodę, ocet zagotować by wyszedł syrop. Białka ubijamy na sztywną pianę. Ostudzony syrop wlewamy do białek, dodajemy kisiel i cukier waniliowy.
    Gdy ciasto ostygnie powyciągać foremki z rurek i szprycą wstrzyknąć krem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować