Ciasto na pizzę

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Delikatne, lekko chrupiące ciasto na pizzę. Wychodzą z niego cudownie cienkie blaty.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • - 3 szklanki mąki pszennej
    - 3 łyżki oleju rzepakowego
    - szczyptę soli
    - 3/4 szklanki ciepłej wody
    - 1/4 szklanki ciepłego mleka
    - 50 g świeżych drożdży

Ciasto na pizzę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy olej i sól. Robimy rozczyn z mleka i drożdży, dodajemy ciepłą wodę i wlewamy do miski z mąką. Wyrabiamy przez 10 minut, od czasu do czasu rzucając mocno ciastem do miski. Dzięki temu będzie lepiej wyrobione a my zaoszczędzimy czas. Wyrobione ciasto odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gotowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.85 (201 ocen)

Opublikowany w Magazynie
pizza