Ciasto na pierogi z jednego jajka

2.5 (2 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Polecam przepis na ciasto pierogowe z jednego jajka, bardzo plastyczne i elastyczne a nadzienie nie ważne czy na słodko czy na słono smakuje nieziemsko. Delikatne i tak cudownie smaczne.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    1/2 kg mąki pszennej
    szklanka ciepłej wody
    wiejskie jajko
    szczypta soli
    2 łyżki oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

2.5 (2 ocen)

Ciasto na pierogi z jednego jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miseczki wsypać mąkę, dodać sól, oliwę oraz całe jajko, zarobić ciasto. Ciasto zarabiać ręką ok 8 minut. Przykryć miseczką plastikową i odstawić aby odpoczęło na ok 20 minut. Po tym czasie wyrabiać dowolnym nadzieniem pierożki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oliwa z oliwek Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.97 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciasto na pierogi idealne

To może cię zainteresować