Ciasto na pierogi

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Polecam mój uniwersalny przepis na ciasto na pierogi z dowolnym farszem na słodko i słono, kto szuka sprawdzonego sposobu na to by zrobić idealne ciasto pierogowe, jest miękkie elastyczne i bardzo łatwe do wykonania

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g maki pszennej
    szklanka gorącej wody
    1/2 łyżeczki soli
    4 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciasto na pierogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski lub na stolnicę przesiać mąkę, dodać sól oraz olej, wlać szklankę gorącej przegotowanej wody i wyrobić ciasto najlepiej ręcznie
  • 2. Kulę ciasta odłożyć na blat przykryć miseczką plastikową i odłożyć na 30 minut, ciasto powinno być miękkie, plastyczne i elastyczne
  • 3. Następnie ciasto wałkować cienko i nadziewać pierożki dowolnie czy z farszem na słodko czy słono
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować