Ciasto na pierogi

  • wyświetlono: 522 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Polecam mój uniwersalny przepis na ciasto na pierogi z dowolnym farszem na słodko i słono, kto szuka sprawdzonego sposobu na to by zrobić idealne ciasto pierogowe, jest miękkie elastyczne i bardzo łatwe do wykonania

Anitka0804
  • 60 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

500 g maki pszennej
szklanka gorącej wody
1/2 łyżeczki soli
4 łyżki oleju

Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto na pierogi

  • 1. Do miski lub na stolnicę przesiać mąkę, dodać sól oraz olej, wlać szklankę gorącej przegotowanej wody i wyrobić ciasto najlepiej ręcznie
  • 2. Kulę ciasta odłożyć na blat przykryć miseczką plastikową i odłożyć na 30 minut, ciasto powinno być miękkie, plastyczne i elastyczne
  • 3. Następnie ciasto wałkować cienko i nadziewać pierożki dowolnie czy z farszem na słodko czy słono

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pierogiCiastona słodkoMama mnie nauczyłaciasto na pierogimój pomysłpierożkiprzepisna słonoidealne ciastoprzepis_miesiąca1000

Komentarze

Podobne przepisy

Ciasto na pierogi

Dodane przez: Konto nieaktywne

Ciasto na pierogi

Smaczne i miękkie ciasto na pierogi.

PIEROGI Z MIĘSEM ( + najlepsze ciasto na pierogi! )

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Pierogi z mięsem i najlepsze ciasto na pierogi

Mój sposób na perfekcyjne pierogi...

Ciasto na pierogi

Dodane przez: _rybka20_

Ciasto na pierogi

Zawsze gdy robię pierogi korzystam...

ciasto na pierogi

Dodane przez: AnnaKoziel

Ciasto na pierogi i uszka

Miękkie i elastyczne ciasto na...

nietypowe ciasto na pierogi

Dodane przez: aniap21

nietypowe ciasto na pierogi

z tego ciasta pierogi robil okrasa...

Pierogi z mięsem

Dodane przez: ewaeu

Pierogi z mięsem - najlepsze ciasto na pierogi

Pierogi z mięsem, to wynikowe danie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE