Ciasto na pierogi

  • wyświetlono: 1227 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Smaczne i miękkie ciasto na pierogi.

  • 2 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

Mąka 1kg plus do podsypania
Woda gorąca 400ml
Olej 120ml
Sól 1 łyżeczka

Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto na pierogi

  • 1. Mąkę przesiewam mieszam z solą i olejem, następnie dodaję gorącą wodę (tak 5-7 minut po zagotowaniu) mieszam do połączenia. Zagniatam ciasto ma być miękkie i elastyczne, odstawiam na 30 minut aby odpoczeło. Ciasto gotowe do pierogów.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pierogiCiastomąka

Komentarze

Podobne przepisy

PIEROGI Z MIĘSEM ( + najlepsze ciasto na pierogi! )

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Pierogi z mięsem i najlepsze ciasto na pierogi

Mój sposób na perfekcyjne pierogi...

Ciasto na pierogi

Dodane przez: _rybka20_

Ciasto na pierogi

Zawsze gdy robię pierogi korzystam...

ciasto na pierogi

Dodane przez: AnnaKoziel

Ciasto na pierogi i uszka

Miękkie i elastyczne ciasto na...

nietypowe ciasto na pierogi

Dodane przez: aniap21

nietypowe ciasto na pierogi

z tego ciasta pierogi robil okrasa...

Pierogi z mięsem

Dodane przez: ewaeu

Pierogi z mięsem - najlepsze ciasto na pierogi

Pierogi z mięsem, to wynikowe danie...

image-0iw8qm7

Dodane przez: Magster

Ciasto na pierogi

Przepis na to ciasto powstał na...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE