Ciasto na pierogi

4.49 (184 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczne i miękkie ciasto na pierogi.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mąka 1kg plus do podsypania
    Woda gorąca 400ml
    Olej 120ml
    Sól 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.49 (184 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Pierogi

Ciasto na pierogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewam mieszam z solą i olejem, następnie dodaję gorącą wodę (tak 5-7 minut po zagotowaniu) mieszam do połączenia. Zagniatam ciasto ma być miękkie i elastyczne, odstawiam na 30 minut aby odpoczeło. Ciasto gotowe do pierogów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować