PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Ciasto na orzechowym biszkopciehttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/78/33326f182af4d2b3bfa54809d1a3ad91e9402a3b.jpeg19442896http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ciasto-na-orzechowym-biszkopcie
dodatkowo:
pół szklanki mielonych orzechów włoskich
Sposób przygotowania przepisu:
Ciasto na orzechowym biszkopcie
1.
Biszkopt: białka ubić ze szczyptą soli mikserem, dodając cukier, żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia i zaczekać aż pojawi się piana (5 min),następnie żółtka dodać do białek mieszać mikserem, potem dodać przesianą mąkę oraz kakao – uwaga mąkę miksujemy na najniższych obrotach! Po chwili dodajemy orzechy i mieszamy drewniana łyżką. Wlewamy ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Następnie biszkopt studzimy a potem przekrawamy wzdłuż na 2 płaty. Blacha 30x40 cm
2.
Krem: Miękkie masło miksujemy. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekolady dodając po 2 łyżki kremówki (aż do zużycia całej ilości) Na koniec dodajemy rozpuszczalna kawę i mieszamy. Płynną czekoladę studzimy po czym dodajemy do masła ciągle miksując.
3.
Finał: Na pierwszy płat ciasta smarujemy kremem smarujemy kremem, przykrywamy następnym plackiem i ponownie smarujemy kremem. Wierzch dekorujemy mielonymi orzechami. Wstawiamy do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze