Ciasto na miodzie

4.5 (186 ocen)

  • 20 min

Każde ciasto które piekę jest dla mnie przyjemnością

  • 20 min

Składniki:

  • CIASTO
    margaryna -1,5 kost
    cukier -1 szkl
    soda -1,5 łyżeczki
    mąka 3,5 szkl
    jajko -2 szt
    miód -3 łyżki
    MASA:
    margaryna -1 kost
    cukier -3/4 szkl
    cukier waniliowy -1 opak
    mleko -2 szkl
    mąka ziemniaczana -1 łyżka
    mąka pszenna -1 łyżka
    polewa czekoladowa -1 opak
    wiórki kokosowe -2 łyżki
    orzeszki ziemne -3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto na miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto na miodzie 1. CIASTO
    Margarynę posiekać z cukrem, dodać jajka, mąkę wymieszaną z sodą i miód, zagnieść ciasto. Podzielić ciasto na 2 części, jedną większą, drugą mniejszą część. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem pergaminowym, wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciasto na blachę, każdą część ciasta upiec oddzielnie w 170 stop.przez ok.25 minut. Upieczone placki ostudzić.
  • Ciasto na miodzie 2. MASA
    Zagotować 1,5 szkl mleka z cukrem, cukrem waniliowym i margaryną, zagotować. W reszcie mleka rozrobić obie mąki, wymieszać, wlać na gotujące się mleko, gotować na wolnym ogniu do zgęstnienia masy.
  • 3. PRZEŁOŻENIE CIASTA
    Na mniejszą część wylać masę budyniową, wymieszaną z łyżką pokrojonych orzeszków. Przykryć drugą częścią ciasta. Wierzch ciasta oblać polewą czekoladową, posypać posiekanymi orzeszkami i wiórkami kokosowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować