Ciasto na herbatnikach z masą cappuccino i kajmakiem

4.49 (186 ocen)

Ekspresowe ciasto dla niespodziewanych gości

Składniki:

  • 60 herbatników maślanych
    2 budynie śmietankowe bez cukru
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    500 ml mleka
    200 g kawy cappuccino
    300 g masła 82%
    1/2 puszki masy kajmakowej
    płatki/słupki migdałowe do posypania
Wystaw ocenę:

4.49 (186 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto na herbatnikach z masą cappuccino i kajmakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budynie wymieszać z mąką i ugotować na mleku, odstawić do całkowitego wystygnięcia. Masło ubić na puch i dodając po łyżce zimnego budyniu, na końcu dodać suche cappuccino i dokładnie zmiksować.
  • 2. Układać po 20 herbatników (warstwa 4x5) przełożyć połową masy, następnie wyłożyć herbatniki i znów masę. Ostatnia warstwa to herbatniki. górę posmarować kajmakiem i posypać migdałami. Odstawić do lodówki na ok godzinę. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować