Jest niesamowicie łatwe do zrobienia i szybkie.Idealne do popołudniowej kawy, albo np. na rodzinną imprezę!Gwarantuję, że każdy z przyjemnością będzie sięgał po dokładkę!
Ciasto na herbatnikach z kremem budyniowym, powidłami i chrupiącą migdałowo - kokosową kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy mąki, połowę mleka – miksujemy.
Resztę mleka gotujemy z cukrem waniliowym, a na gotujące wlewamy rozrobione mąki – gotujemy energicznie mieszając aż ;powstanie budyń, odstawiamy do wystudzenia.
Do wystudzonej masy dodajemy masło i wszystko razem dokładnie miksujemy – ma powstać gładki krem budyniowy.
Na blachę wyciągamy warstwę herbatników, smarujemy częścią powideł, przykrywamy 1/3 kremu.
Komentarze