Ciasto mleczarka

  • wyświetlono: 463 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Pyszne ucierane ciasto czekoladowe z dodatkiem mleka skondensowanego z bitą śmietaną

  • 120min

Składniki

- 400 g mleka skondensowanego słodzonego
- 200 g miękkiego masła
- 250 g +2 łyżki cukru
- 6 jaj
- 400 g mąki
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g gorzkiej czekolady
- 2 łyżeczki kakao
- 250 g śmietany kremówki

Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto mleczarka

  • Ucieranie masła1. Mleko skondensowane gotować w zamkniętej puszce umieszczonej w wrzątku przez 2 godziny. Masło utrzeć z 250 g cukru na kremową masę. Kolejno dodawać jajka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.
  • Dodanie mleka2. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać mleko skondensowane (2 łyżki odłożyć). Czekoladę roztopić w gorącej kąpieli i wmieszać, wraz z kakaem, do drugiej części ciasta.
  • Rozkładanie masy3. Obie części ciasta nakładać do okrągłej formy, lekko zamieszać widelcem. Piec w 175 st. C przez 60 minut. Wyjąć, a po chwili uwolnić z formy. Do śmietany dodać 2 łyżki mleka skondensowanego i ubić, wsypując 2 łyżki cukru. Krem nałożyć na ciasto. Oprószyć kakao

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Konto nieaktywne

Ciasto ''Nic''

Ciasto bardzo dobre. Polecam :)

Ciasto Krówka

Dodane przez: Świat Wypieków

Ciasto Krówka

Delikatny biszkoptowe blaty oraz...

image-26ylcrt

Dodane przez: iwona2305

Ciasto kawowiec

Jest to bardzo stary przepis, który...

Ciasto alpejskie

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Ciasto alpejskie

Ciasto sprawdzi się na każdej uroczystości,...

Królewski

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Ciasto KRÓLEWSKIE

Wspaniałe ciasto o miodowym aromacie....

Ciasto bounty

Dodane przez: MagdalenAa

Ciasto bounty

Ciasto jest NIEZIEMSKIE !!

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE