Ciasto miodowo-herbaciane z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubić z cukrem, następnie dodać przyprawę do piernika. Dalej ubijając dodawać na przemian mąkę z sodą, olej, miód, herbatę. Jednolitą masę wylać na brytfankę. Piec w temp. 180 stopni ok.40-50 minut.
2.W 3/4 szkl. mleka rozpuścić cukier, dodać mąki oraz żółtka i dokładnie wymieszać. Resztę mleka zagotować. Na gotujące się mleko wlać przygotowany budyń. Gotować do zgęstnienia, stale mieszając. Margarynę utrzeć i dodawać porcjami ostudzony budyń. Gotową masą przełożyć
3.Wystudzone ciasto przekroić na 3 części. Gotową masą kremową przełożyć ciasto. Wierzch polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.
Komentarze