CIasto miodownik z jabłkami

4.48 (189 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Rozkoszne połączenie miodowego ciasta, jabłek i kremu. W sam raz na święta!

Składniki:

  • Ciasto: 3 szkl. mąki
    ● 1 szkl. cukru pudru
    ● 10 dag margaryny
    ● 4 łyżki miodu ● 2 jajka
    ● 2 łyżeczki sody
    ● 3 łyżki kwaś. śmietany
    Masa I: 1 szkl. mleka
    ● 20 dag margaryny
    ● 1/2 szkl. cukru pudru
    ● po łyżce mąki pszennej i ziemniaczanej
    ● cukier waniliowy
    Masa II: 1 kg jabłek
    ● op. galaretki cytrynow.
    ● 2 łyżki cukru
    Oraz: olej do formy
    ● cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.48 (189 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto miodownik z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: ze składników wyrabiamy ciasto. Dzielimy na 3 części i pieczemy osobno (w natłuszczonej blaszce o wym. 25x40 cm) 15 min w 180 °C.
  • 2. Masa I: z mleka, mąk i cukru waniliowego gotujemy budyń. Studzimy i po łyżce dodajemy do margaryny utartej z cukrem.
  • 3. Masa II: jabłka obieramy, ścieramy na tarce i podsmażamy z cukrem. Wsypujemy galaretkę, mieszamy i studzimy.
  • 4. Jeden placek smarujemy masą I, przykrywamy drugim, który smarujemy masą II i przykrywamy trzecim. Oprószamy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować