Ciasto miętowe z czekoladą

4.48 (193 ocen)

  • 60 min

Banalnie prosty i szybki przepis dla prawdziwych amatorów mięty!

  • 60 min

Składniki:

  • 15 dkg margaryny
    3/4 szkl cukru
    1 opakowanie cukru wanilinowego
    1,5 szkl mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 jabłka
    garść świeżej lub 5 torebek kupnej mięty do picia
    3 jajka
    1 tabliczka czekolady
Wystaw ocenę:

4.48 (193 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto miętowe z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieramy mikserem z cukrem i cukrem wanilinowym.
  • 2. Kontynuując miksowanie dodajemy stopniowo jajka i mąkę z proszkiem do pieczenia.
  • 3. Ścieramy obrane jabłka na tarce (grube oczka). Czekoladę kroimy na bardzo drobne kawałki. Miętę myjemy i bardzo drobno siekamy. Całość dodatków dorzucamy do ciasta i mieszamy łyżką.
  • 4. Dużą keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, wkładamy i rozprowadzamy równo ciasto.
  • 5. Pieczemy 40 minut na najniższej półce w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez 40 minut.
  • 6. SMACZNEGO!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Jabłka Mięta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować