Ciasto na maślance z porzeczkami pod kruszoną pierzynką kokosową

4.5 (194 ocen)

  • 60 min

Ciasto można zrobić z każdymi owocami sezonowymi.Znika ze stołu zanim ostygnie !!

  • 60 min

Składniki:

  • * 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej
    * 3 jajka
    * 1 szklanka maślanki
    * 3/4 szklanki cukru
    * opakowanie cukru waniliowego
    * 1/2 szklanki oleju
    * proszek do pieczenia - 3 płaskie łyżeczki
    * porzeczki ok. 150 g

    KRUSZONKA
    * 5-6 łyżek mąki
    * 1/2 paczki masła
    * 2 łyżki cukru
    * 4 łyżki wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery

Ciasto na maślance z porzeczkami pod kruszoną pierzynką kokosową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO :
    Porzeczki obrać , umyć i odsączyć z wody.
    Do miski wsypać mąkę dodać proszek do pieczenia cukier, cukier waniliowy i wymieszać.
    Następnie dodać jajka, maślankę oraz olej i zmiksować do połączenia się składników.
  • I etap 2. Wylać ciasto na posmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką blachę o średnicy 24 cm .
    Posypać ciasto równomiernie porzeczkami.
  • Kruszonka 3. KUSZONKA:
    Składniki na kruszonkę połączyć ze sobą w miseczce, ucierając ręką na jedną masę.
    Gotową kruszonką posypać owoce.
  • gotowe ! 4. Ciasto włożyć do nagrzanego do 200 °C piekarnika i piec ok 40-50 min.
    Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Maślanka Porzeczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować