Ciasto na maślance z porzeczkami pod kruszoną pierzynką kokosową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO :
Porzeczki obrać , umyć i odsączyć z wody.
Do miski wsypać mąkę dodać proszek do pieczenia cukier, cukier waniliowy i wymieszać.
Następnie dodać jajka, maślankę oraz olej i zmiksować do połączenia się składników.
2.Wylać ciasto na posmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką blachę o średnicy 24 cm .
Posypać ciasto równomiernie porzeczkami.
3.KUSZONKA:
Składniki na kruszonkę połączyć ze sobą w miseczce, ucierając ręką na jedną masę.
Gotową kruszonką posypać owoce.
4.Ciasto włożyć do nagrzanego do 200 °C piekarnika i piec ok 40-50 min.
Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Komentarze